Oppskrift på ovnsbakt torsk med crème fraîche, mango chutney og cashewnøtter
Ovnsbakt torsk med crème fraîche, mango chutney og cashewnøtter er en smakfull rett som er lett å lage. Kombinasjonen av crème fraîche og mango chutney passer til så mangt. Jeg har tidligere lagt ut en vegetarrett og en kyllingrett hvor denne kombinasjonen også benyttes.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
600 g torsk
1 liten mango
1,5 paprika
4 vårløk
100 g usaltede cashewnøtter
1 boks crème fraîche
3 ss mango chutney
1 ss soyasaus
2 ts sambal oelek
3 porsjoner ris
TIPS! Legg gjerne til side noen grønne vårløkringer og pynt forma med dem rett før servering.
Fremgangsmåte:
- Rens og hakk paprika og mango i grove biter og legg det hele i bunnen av ei ovnsfast form.
- Hakk vårløk i ringer og dryss over.
- Legg over porsjonsstykker av torsk.
- Bland sammen crème fraîche, mango chutney, soyasaus og sambal oelek og bre blandinga over forma.
- Topp med cashewnøtter og stek det hele på 200 °C til torsken er gjennomstekt, omtrent 25 minutter.
- Kok ris som anvist på pakningen.
- Server ovnsbakt torsk med ris og topp gjerne fiskeforma med noen grønne vårløkringer.
Jeg har vært matinteressert helt siden tenårene, men jeg holdt meg lenge til å følge oppskrifter lagd av andre. Litt egne vrier og vendinger har jeg alltid tydd til, men sluttresultatet var i det minste relativt likt det som ble beskrevet i oppskrifta. Med oppskrifta på drømmekylling fikk jeg et skikkelig sprang i selvtillit innen produksjon av egne oppskrifter. Jeg ble rett og slett så fornøyd med resultatet at jeg fortsatte med å teste ut egenproduserte retter av forskjellig slag. I senere tid har jeg forstått at det skal ganske mye til å feile med kombinasjonen av crème fraîche og mango chutney, men gleden over å teste ut ny mat hadde uansett kommet for å bli!
Per Arne
Ser utrolig godt ut. Prøver mango chutney på fiskegratengen:)