Grøt var en fast fredagshygge i kantina i studietida. Stort sett gikk det i halvt om halvt av rømmegrøt og risengrynsgrøt på den tida. Det er sjelden det blir begge deler på én gang når jeg lager til meg selv, men kos blir det uansett! Ønsker du å lage halvt om halvt finner du oppskrift på rømmegrøt med semulegryn her.
Oppskrift på risengrynsgrøt
Det er ikke spesielt vanskelig å lage en deilig risengrynsgrøt. Pass på at varmen ikke er for høy og rør godt og ofte om, så er suksessen i boks!
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
2 dl grøtris
4 dl vann
1 ts salt
1 l melk
2 ts ekte vaniljesukker
2 ss smør
2 ss sukker
Tilbehør:
4 ss smør
4 ss sukker
2 ss kanel
Fremgangsmåte:
- Kok opp grøtris med vann, smør, sukker, vaniljesukker og salt. La det småkoke på svak varme til det meste av vannet er kokt inn. Rør om med jevne mellomrom.
- Tilsett melk og la det småkoke til grøten er passe tykk (45 minutter til 1 time). Pass på å røre godt med jevne mellomrom så grøten ikke svir seg.
- Server risengrynsgrøt toppet med et smørøye, sukker og kanel.
Legg igjen en kommentar