• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

10. oktober 2016 By Mia 5 kommentarer

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Det ny måned og det betyr også at det er tid for en ny oppskriftsutfordring. Denne gangen er det Ina fra Mat på bordet som har utfordra sine medbloggere til å fokusere på poteter. Og det har allerede kommet mange herlige oppskrifter med potet. Linker flere fristede oppskrifter fra andre finner du nederst i innlegget.

Oppskrift på kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon er et mettende tilbehør med deilig smak. Server gjerne potetene til svin, kylling eller som en del av tapasbordet. Retten kan serveres både varm og kald.

-gir tilbehør til 3 porsjoner

500 g småpoteter
4 kvaster timian
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
150 g bacon i skiver
6 aromasopp
20 g smør
1,5 dl creme fraiche
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper

TIPS! Hold av noen baconbiter før det hele blandes sammen. Topp med bacon og en kvast timian som pynt før servering.

  1. Skyll og rens potetene. Del lange timiankvaster i mindre lengder.
  2. Finhakk hvitløk og bland sammen hvitløk, poteter, olje og timiankvaster.
  3. Ovnsbak potetene på 225 °C i til potetene har blitt møre, 30-40 minutter.
  4. Del bacon i korte strimler og stek baconet sprøtt i ei stekepanne.
  5. Rens aromasopp og del dem i båter.
  6. Stek aromasopp i baconfettet og tilsett litt ekstra smør om nødvendig.
  7. Dersom retten skal serveres kald bør poteter, bacon og aromasopp kjøles ned.
  8. Bland sammen poteter, bacon, aromasopp og crème fraîche i stekepanna. Varm opp dersom retten skal serveres varm.
  9. Smak til med urtesalt og pepper. Vær forsiktig med urtesaltet – noen typer bacon kan være veldig salt!

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Forrige runde med oppskriftsutfordringen blant oss matbloggere var temaet beter. Et ganske spennende tema for meg, for jeg bruker så godt som aldri beter. Men det ble en skikkelig positiv opplevelse for meg, og denne oppskrifta på ovnsbakt rødbethummus ble til. I oktober har vi blitt utfordra til å lage noe med poteter, og dermed er jeg tilbake på hakket mer kjent grunn.

Og det er ikke bare jeg som har kasta meg over potetene denne måneden. Bord for to har lagt ut tre oppskrifter med potet som ser helt herlige ut, My nordic kitchen stiller med potetkaker med herlig fyll, Hver gang vi spiser har lagt ut en oppskrift på potetpytt med egg og bacon, Siv baker og steiker frister med en potet- og purreløksuppe og Et kjøkken i Istanbul har bidratt med rosebørek med potetfyll.

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: kosemat, Tapas

Forrige post: « Thai gresskarsuppe med kokosmelk, sitrongress og ingefær
Neste post: Wraps med krydret søtpotet, kidneybønner og guacamole »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Rita

    28. mai 2019 ved 22:53

    Hei! Skal potetene kjøles ned før de blandes med resten? Eller skal det blandes med resten av ingrediensene like etter ovnsbakingen?

    Svar
    • Mia

      29. mai 2019 ved 10:17

      Hei! Takk for spørsmålet. Jeg ser det er litt dårlig forklart, så jeg skal oppdatere oppskriftsteksten. Denne retten kan serveres både varm og kald. Dersom du skal servere den kald lønner det seg å kjøle ned. Ellers kan du bruke dem varme.

      Svar
  2. Karina

    22. juni 2020 ved 14:43

    Hei! Er denne retten like god kald som varm? Og hvis man skal servere den kald, hvor lang tid i forveien er det greit å lage retten?

    Svar
    • Mia

      22. juni 2020 ved 19:20

      Hei! Jeg liker den aller best varm, men jeg synes den er god kald også! Du kan lage den et par dager i forveien, men dersom du vil at baconet skal være sprøtt bør det stekes samme dag.

      Svar
  3. Anka

    29. august 2020 ved 06:31

    hva ed printervennlig versjon

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat