• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

10. oktober 2016 By Mia 5 Comments

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Det ny måned og det betyr også at det er tid for en ny oppskriftsutfordring. Denne gangen er det Ina fra Mat på bordet som har utfordra sine medbloggere til å fokusere på poteter. Og det har allerede kommet mange herlige oppskrifter med potet. Linker flere fristede oppskrifter fra andre finner du nederst i innlegget.

Oppskrift på kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon er et mettende tilbehør med deilig smak. Server gjerne potetene til svin, kylling eller som en del av tapasbordet. Retten kan serveres både varm og kald.

-gir tilbehør til 3 porsjoner

500 g småpoteter
4 kvaster timian
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
150 g bacon i skiver
6 aromasopp
20 g smør
1,5 dl creme fraiche
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper

TIPS! Hold av noen baconbiter før det hele blandes sammen. Topp med bacon og en kvast timian som pynt før servering.

  1. Skyll og rens potetene. Del lange timiankvaster i mindre lengder.
  2. Finhakk hvitløk og bland sammen hvitløk, poteter, olje og timiankvaster.
  3. Ovnsbak potetene på 225 °C i til potetene har blitt møre, 30-40 minutter.
  4. Del bacon i korte strimler og stek baconet sprøtt i ei stekepanne.
  5. Rens aromasopp og del dem i båter.
  6. Stek aromasopp i baconfettet og tilsett litt ekstra smør om nødvendig.
  7. Dersom retten skal serveres kald bør poteter, bacon og aromasopp kjøles ned.
  8. Bland sammen poteter, bacon, aromasopp og crème fraîche i stekepanna. Varm opp dersom retten skal serveres varm.
  9. Smak til med urtesalt og pepper. Vær forsiktig med urtesaltet – noen typer bacon kan være veldig salt!

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Forrige runde med oppskriftsutfordringen blant oss matbloggere var temaet beter. Et ganske spennende tema for meg, for jeg bruker så godt som aldri beter. Men det ble en skikkelig positiv opplevelse for meg, og denne oppskrifta på ovnsbakt rødbethummus ble til. I oktober har vi blitt utfordra til å lage noe med poteter, og dermed er jeg tilbake på hakket mer kjent grunn.

Og det er ikke bare jeg som har kasta meg over potetene denne måneden. Bord for to har lagt ut tre oppskrifter med potet som ser helt herlige ut, My nordic kitchen stiller med potetkaker med herlig fyll, Hver gang vi spiser har lagt ut en oppskrift på potetpytt med egg og bacon, Siv baker og steiker frister med en potet- og purreløksuppe og Et kjøkken i Istanbul har bidratt med rosebørek med potetfyll.

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: kosemat, Tapas

Previous Post: « Thai gresskarsuppe med kokosmelk, sitrongress og ingefær
Next Post: Wraps med krydret søtpotet, kidneybønner og guacamole »

Reader Interactions

Comments

  1. Rita

    28. mai 2019 at 22:53

    Hei! Skal potetene kjøles ned før de blandes med resten? Eller skal det blandes med resten av ingrediensene like etter ovnsbakingen?

    Svar
    • Mia

      29. mai 2019 at 10:17

      Hei! Takk for spørsmålet. Jeg ser det er litt dårlig forklart, så jeg skal oppdatere oppskriftsteksten. Denne retten kan serveres både varm og kald. Dersom du skal servere den kald lønner det seg å kjøle ned. Ellers kan du bruke dem varme.

      Svar
  2. Karina

    22. juni 2020 at 14:43

    Hei! Er denne retten like god kald som varm? Og hvis man skal servere den kald, hvor lang tid i forveien er det greit å lage retten?

    Svar
    • Mia

      22. juni 2020 at 19:20

      Hei! Jeg liker den aller best varm, men jeg synes den er god kald også! Du kan lage den et par dager i forveien, men dersom du vil at baconet skal være sprøtt bør det stekes samme dag.

      Svar
  3. Anka

    29. august 2020 at 06:31

    hva ed printervennlig versjon

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme