Mitt første møte med vegetarmat kom i studietida. Før dette møtet kan jeg nok ikke beskrives som annet enn relativt fordomsfull overfor vegetarmat. Men midt i en temmelig intensiv eksamensperiode begynte det å snu. For maksimere antall timer lesing i løpet av dagen begynte jeg nemlig å spise middag i kantina på universitetet.
Kvaliteten på middagene som ble servert i kantina hadde sant og si relativt dårlig. Jeg var heller skeptisk, men lot meg en dag overtale av en medstudent til å prøve vegetarretten som ble servert. Antagelig var kokkene med ansvar for vegetarmaten rett og slett mer ivrige enn de andre kokkene, for maten var veldig mye bedre enn de kjøtt- og fiskerettene jeg hadde spist til da. Dermed begynte min motvilje mot vegetarisk mat å skrante, og i dag lager jeg gjerne flere vegetariske middager i uka.
Vegetarianer eller ei, en vegetarisk treretters meny vil falle i smak hos de fleste
Denne vegetariske menyen består av tre smakfulle og mettende retter som vil falle i smak hos både deg og dine gjester.
Menyens retter:
Forrett: Frisk quinoalat med halloumi (porsjonene kan halveres for forrett)
Hovedrett: Kremet byggrynsrisotto med tomat og spinat
Dessert: Ovnsbakt eple med vaniljekesam
Tips til tilberedning:
Det kan være litt utfordrende å både lage mat og spise med sine gjester på en og samme gang. Men byggrynsrisottoen kan gjøres nesten klar på forhånd. La væsken koke inn og sett den til side. Varm opp og rør inn smør, parmesan, paprika og spinat rett før servering. Gjør gjerne klar eplene til desserten på forhånd, så de kan stekes mens hovedretten spises.
Legg igjen en kommentar