Nå til dags har de fleste alt de trenger og ganske så mye til. Man har stort sett mulighet til å kjøpe seg akkurat det man vil året igjennom, noe som vises på ønskelistene til jul. Derfor lager jeg en rekke spiselige gaver til venner og kjente. De aller fleste setter pris på å få noe ekstra godt å spise eller drikke, og jeg synes det er hyggelig å gi bort noe jeg har lagt litt tid og omtanke i. Jeg kjøper inn noen godsaker og supplerer med litt hjemmelagd mat. I år er hjemmelaget julete det nye tilskuddet i «julegavefamilien». Hjemmelagde knekkebrød, frokostblanding og cookies er også mat som tåler å ligge noen timer i varmen under juletreet.
Oppskrift på hjemmelaget julete
Hjemmelaget julete er smaksatt med flere av krydre som hører juletida til. Den både smaker og lukter av herlig jul, og passer utmerket som en liten julegave.
Ingredienser
-gir omtrent 85 g te
50 g sort te
zest fra 3 appelsiner
50 nellikspiker
5 kanelstenger
1 vaniljestang
4 sterneanis
20 grønne kardemommekapsler
TIPS! Ettersom kun zesten av appelsinene brukes i demme oppskrifta på hjemmelaget julete, blir det mye appelsinkjøtt til overs. Noe av denne safta kan brukes i kålrotstappe for å få litt ekstra smak på stappa. Oppskrift på kålrotstappe med appelsinsaft finner du her.
Fremgangsmåte
- Skjær zesten av appelsinene. Del vaniljestanga på langs og hakk den i mindre biter.
- Forvarm ovnen til 100 stek zest og vaniljestang på 100 °C varmluft til det er tørt i, ca 15 minutter.
- Knus kanelstenger, stjerneanis og grønne kardemommekapsler til mindre biter i en morter, eller hakk i mindre biter med en kniv.
- Bland det hele sammen.
Hilde Marie
Nam!! Har laga & testa den i dag, skikkelig god
Mia
Det er fremdeles godlukt her også etter gårsdagens produksjon. Godt å høre at den falt i smak! 🙂
Marianne
Hvor mye av teen trengs til å brygge en kopp?
Mia
Litt smak og behag antagelig, men jeg pleier å bruke en halvfull teklype til en middels stor tekopp 🙂
Charlotte
Hva skal jeg gjøre med zesten? Hehe
Mvh Charlotte
Mia
Hei. Den skal tørkes i ovnen og blandes sammen med resten. Vennlig hilsen Mia 🙂