Hva kan vel være raskere å lage en den «klassisk norske» tacoen med kjøttdeig? Jo, det skal jeg fortelle deg. Linsetaco går faktisk hakket raskere å lage. Dette er forutsatt at du kjøper ferdigkokte linser, riktignok. Kjøper du tørre linser blir nok tidsforbruken relativt lik som for taco med kjøttdeig. Men når man slipper å steke kjøttdeigen eller koke linsene, da er fredagstacoen klar i en fei.
Jeg har prøvd meg på en rekke vegetariske tacovarianter, og denne enkle tacoen med linser er med god margin den raskeste måten å lage en god veggietaco som jeg har vært borti. Har du god tid, men allikevel ønsker å prøve deg på denne linsetacoen, så kan jeg anbefale deg å prøve deg på hjemmelagd tacokrydder eller lefser.
Oppskrift på rask taco med linser og annet godt tilbehør
Rask taco med linser og annet godt tilbehør er vegetarisk og lagd i en fei. Bytt gjerne ut tilbehøret i denne oppskrifta med ditt favorittilbehør.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
2 bokser linser
1 pk tacokrydder
0,5 dl vann
1 avokado
0,5 mango
0,5 agurk
2 tomater
150 g ost
0,5 dl rømme
0,25 dl tacosalasa
1 håndfull koriander
6 store tortillalefser
Fremgangsmåte:
- Tøm bløtevannet av linsene og skyll dem. Hell linsene over i ei gryte med litt vann og tilsett tacokrydder. Varm opp under omrøring.
- Hakk avokado, mango, agurk og tomat i terninger.
- Riv ost.
- Server linsetacoen med tilbehør og topp med noen blader koriander.
Elisabeth
Dette så nydelig ut! Gleder meg til å bytte ut den vanlige fredagstacoen med denne til helga