• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Skogsbæris med vaniljekesam

22. juni 2014 By Mia Skriv en kommentar

Skogsbæris med vaniljekesam

-gir ca. 4 dl is
3 dl vaniljekesam
150 g skogsbær (gjerne frosne)
Melis

Bland vaniljekesam og skogsbær godt i en blender. Syns du blandinga av vaniljekesam og skogsbær blir sur, kan du smake til med melis. Frys det hele ned.

TIPS! Isen kan bli veldig hard, så ta den gjerne ut av fryseren litt før den skal serveres. Et annet alternativ er å ta isen ut i det den begynner å bli ganske stiv (under innfrysning), form iskuler og sett den tilbake i fryseren.

 

Dere som har lest en del av innleggene mine, har kanskje fått med dere at is og smoothies er noe jeg eksprimenterer med ganske så ofte. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på blåbæris med yoghurt (oppskrifta finner du her). Vaniljekesam kan også brukes til is av diverse slag. I likhet med blåbærisen, er denne oppskrifta veldig enkel og grei. Jeg er veldig glad i syrlige smaker, og tilsetter derfor lite eller ingen melis. Dette resulterer i en forholdsvis sunn is som jeg spiser både til dessert i helgene og når jeg har lyst på noe godt til hverdags. Skal isen serveres til gjester pynter jeg gjerne fatet med litt mørk sjokolade, melis og kanskje et lite blad sitronmelisse.

 

Is med vaniljekesam kan som nevnt over lages av forskjellige slags frukt og bær. Sitrusfrukter og enkelte slag krydder, som for ekslempel vanilje eller kanel, i kombinasjon med anndre bær og frukter, gir gjerne meget gode resultater. Her er det bare fantasien som setter en stoppper. Lykke til!

 

Filed Under: Dessert, Is og sorbet Tagged With: Barnevennlig, Fra skogen, Is, Sunnere godsaker

Forrige post: « Bounty med kun 3 eller 4 ingredienser
Neste post: Pasta carbonara i form »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat