Oppskrift på tacosuppe med kjøttdeig og nachochips
Tacosuppe passer perfekt om man ønsker å lage en litt annerledes variant av den typiske norske tacoen, eller om man har litt rester fra gårsdagens taco-middag som skal brukes opp.
Ingredienser
-gir 4 porsjoner
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 boks hermetiske tomater, grovhakket
1 boks chilibønner
4 dl vann
1 løk
1 paprika
1 fedd hvitløk
Ca. 140 g hermetisk maiskorn
2 ts spisskummen
0,25 ts chilipulver
1 ts salt
150 g gulost
100 g nachochips
2 ss rapsolje (til steking)
TIPS! Server gjerne tacosuppe med litt rømme eller guacamole. Oppskrift på guacalmole finner du her.
Fremgangsmåte
- Stek først kjøttdeig i litt olje og vend inn krydder og legg til side.
- Finhakk løk og hvitløk og grovhakk så paprika stek det hele blankt i resten av oljen i ei tykkbundet gryte. Tilsett hermetiske tomater og vann i gryta, kok opp og la det hele småkoke i noen minutter.
- Tilsett kjøttdeig, chilibønner. Tøm vannet av maiskornene og tilsett i gryta. La det hele småkoke videre i noen minutter.
- Riv gulost og server suppa med gulost, nachochips.
Som jeg tidligere har nevnt kan litt variasjon i taco-aktige middager rett og slett være en nødvendighet om man har tacoelskere i hus. Selv er jeg særdeles lite utholdende når det kommer til taco, så jeg er glad i å variere selv om taco ikke er et ukentlig innslag i heimen. Og jeg må jo innrømme at taco-aktige retter er lettvint og greit å ty til om man skal lage mat til mange. Det likes av barn, ungdommer og voksne og er sjelden særlig komplisert å lage. Denne tacosuppa passer også godt om man har litt rester etter gårsdagens taco-middag, og smaker ekstra godt om du serverer den med litt hjemmelaget guacamole.
Legg igjen en kommentar