• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Mine beste oppskrifter på spiselige julegaver

10. desember 2017 By Mia 3 kommentarer

Sjokoladekonfekt med diverse fyll passer utmerket som spiselige julegaver

Sjokoladekonfekt med diverse fyll passer utmerket som spiselige julegaver

Det er ikke alltid så lett å gi nyttige julegaver til folk som allerede har alt de trenger. Derfor har jeg de siste årene gitt spiselige gaver til jul. De aller fleste blir superglade for en liten kurv med spiselige godsaker. Det tar riktignok litt tid å lage hjemmelagde julegaver, men hvis man planlegger godt og lager til mange på én gang tar det faktisk ikke så mye lengre tid enn å kjøpe hver og én gave. Og husk at du også kan kjøpe mange deilig spiselige gaver på butikken. Under finner både oppskrifter og tips til ting du kan kjøpe.

Når det kommer til innpakning pleier jeg å gå for cellofan, en fin eske eller en kurv med mat i. Akkurat forseggjorte spiselige gaver synes jeg må få vist seg skikkelig fram under juletreet!

Krydder, olje og drikke pakket i cellofan

Krydder, olje og drikke pakket i cellofan

Mine beste oppskrifter på spiselige julegaver

Under følger mine oppskrifter som passer som spiselige julegaver. Husk å være nøye med renslighet/vask av eventuelle glass og bokser du oppbevarer maten i – da holder den lengre.

Kornblanding med kokos, tranebær og banan

Hjemmelaget kornblanding

Korn og blanding

Jeg har gir ofte bort både frokostblanding og knekkebrød i gaver. Heller du frokostblanding over på et glass og legger knekkebrød i en fin boks, har du en deilig og fin gave.

  1. Frokostblanding med tranebær, appelsin og hasselnøtter
  2. Kornblanding med kokos, tranebær og banan
  3. Frokostblanding med kanel og aprikos
  4. Knekkebrød
  5. Energibarer med rosiner og kokos
Energibar med rosiner og kokos

Energibar med rosiner og kokos

Pålegg

Om du oppbevarer pålegg i et lufttett glass har du en deilig gave som holder lenge.

  1. Nøttilade
  2. Blåbærsyltetøy med kanel og vanilje
  3. Bringebærsyltetøy med vanilje og kanel
Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanlje

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanlje

Drikke

Saft og sirup bør oppbevares i en lufttett beholder. Legg gjerne ved en liten lapp med innhold og blandingsforhold.

  1. Ananas-te
  2. Julete
  3. Ingefærsirup
  4. Chaisirup
  5. Hjemmelaget blåbærsaft
Ingefærsirup og ingefærbrus

Ingefærsirup

Konfekt og godis

Blandet konfekt og godis i en fin eske utgjør en julegave de færreste kan motstå! Legg gjerne ved en lapp som beskriver de forskjellige bitene.

  1. Gå grundig til verks med konfekt med Mias konfektskole
  2. Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll (enklere konfekt)
  3. Marsipankuler med sjokolade og appelsin
  4. Cookies med tranebær og hvit sjokolade
  5. Sjokoladekonfekt med salt karamell (enklere konfekt)
  6. Store pikekyss med salt lakris
  7. Sjokoladekuler med lakris
  8. Gelégodteri med bringebær
  9. Marshmallows
  10. Sjokoladekonfekt med gløggfyll (enklere konfekt)
  11. Hjemmelaget salt karamellsaus
  12. Seige fløtekarameller i mikroen
  13. Reinsdyrcookies
Gelégodteri med bringebær

Gelégodteri med bringebær

Cookies med tranebær og hvit sjokolade

Cookies med tranebær og hvit sjokolade

Diverse tilbehør

  1. Spinatpesto med valnøtter
  2. Tacokrydder
  3. Pesto
HOT tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder

For den som starter tidlig

Er du tidlig ute kan du dra nytte av våren og høstens godsaker

  1. Hjemmelaget kirsebærsyltetøy
  2. Granskuddsirup
  3. Plommechutney
  4. Plommesyltetøy
  5. Traktkantareller som krydder

Og strakk ikke tida til kan du alltids kjøpe noe

Vet du noe om matvanene til den du skal gi gave til? Velg ut noe du vet de vil sette pris på!

  1. God drikke
  2. Matkurs
  3. Spennende syltetøy og marmelader
  4. Ekstra fin olje eller eddik
  5. Knekkebrød eller kjeks
  6. Spennende krydder
  7. Pasta og tørrvarer i fine forpakninger
  8. Te eller kaffe
  9. Oster (husk at disse må ligge kaldt)
  10. Litt fint godteri (sjokolade, konfekt, lakriskuler eller lignende)
  11. Eller hva med å slå til med et gavekort på en bedre middag ute?

 

Filed Under: Annet

Forrige post: « Snømanncookies
Neste post: Risengrynsgrøt »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Andrea

    5. desember 2018 ved 01:53

    Hei! Jeg lurte på Ifh til konfekten. Må den stå kjølig heletiden? Om du har prøvd å ha den i romtemperatur i noen timer? Hvis jeg skal gi bort på julaften så står den jo fort noen timer i romtemperatur.. er jo veldig kjedelig hvis det bare blir gris, har mest lyst til å lage konfekt men hvis det er stor sjans for at de smelter Og klistrer seg sammen så vil jeg heller lage kjeks ellernoe.. mvh Andrea:)

    Svar
    • Mia

      5. desember 2018 ved 20:41

      Hei Andrea! Smeltepunktet til sjokoladen avhenger av innholdet i sjokoladen (fordelingen mellom kakaofett, kakaomasse og sukker). Enkelte sjokolader kan ha smeltepunkt ned mot 25 °C. Jeg vil derfor anbefale å sørge for at sjokoladen ikke blir liggende timesvis over denne temperaturen. Holder du deg under skal det derimot gå helt fint! Mia 🙂

      Svar
      • Andrea

        5. desember 2018 ved 22:46

        Okei, tusen takk!

        Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat